قانون تسهیل ازدواج جوانان
سپتامبر 30, 2021هر آنچه که باید در مورد مالیات بر ارث بدانیم
دسامبر 1, 2022طرح دعاوی خانوادگی در شوراهای حل اختلاف
صلاحیت شوراهای حل اختلاف
مخاطبین عزیز وبسایت تخصصی وکیل خانواده
در این مقاله می خواهیم در مورد طرح دعاوی خانوادگی در شوراهای حل اختلاف ، توضیحات کامل را ارائه دهیم تا شما بتوانید از صلاحیت شوراهای حل اختلاف اطلاعات کافی را بدست بیاورید .
در قانون جمهوری اسلامی ایران هر کدوم از دعاوی و شکایات را میبایست در مراجع ذیربط خود پیگیری کرد در همین راستا دادگاهها و شوراهای حل اختلاف جهت رسیدگی به شکایات و دعاوی خانوادگی و حقوقی مردم برپا شدند که مردم با مراجعه به مراکز ذیربط می توانند به دعاوی خود رسیدگی کنند.
صلاحیت رسیدگی شوراهای حل اختلاف عبارتند از :
- نکاح موقت و دائم
- طلاق، فسخ نکاح بذل ندت و انقضای مدت
- مهر
- جهیزیه
- اجرت المثل و نفقه ایام زوجیت
- نفقه معوقه و جاریه زوجه و اقربای واجب النفقه
- حضانت و ملاقات اطفال
- نشوز و تمکین
- نصب قیم و ناظر و ضمن امین و عزل آن ها
- حکم رشد
- ازدواج مجدد
- شرایط ضمن عقد
طرح دعاوی خانوادگی در شوراهای حل اختلاف
ماده 7طبق فرموده ریاست قوه قضاییه مراجع شوراهای حل اختلاف می توانند به دعاوی خانوادگی که عبارتند از ( نکاح، طلاق ، مهریه و غیره می باشد رسیدگی کنند )
معمولا راجع به جهیزیه زوجین بر وقوع عقدی مستقل از عقد نکاح اراده ای ندارد لذا شمول مقررات ماده 13 قانون آیین دادرسی مدنی محاکمه عمومی و انقلاب نسبت به مورد صحیح نیست بلکه مطابق قاعده کلی صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده که در ماده 11 همان قانون آمده است. دعوای استرداد جهیزیه باید تنها در دادگاه محل اقامت زوج طرح شود.
دعوای مزبور از مصادیق ماده 13 قانون آیین دادرسی مدنی محاکمد عمومی و انقلاب یعنی دعوای راجع به اموال منقولی که در واقع از عقد اذنی ودیعه ناشی شده است.
در صورتی که اطلاعات بیشتر از سایت وکیل خانواده خواستید بدست بیاورید به صفحه درباره ما وکیل خانواده مراجعه بفرمائید .